Onze Jam en Zo recepten

Natuurlijk zijn onze Jam en Zo recepten geheim, voor een kijkje hoe en wat, volg een workshop; Zelf Jam Maken!

In het nummer van het Tijdschrift Landleven sept/okt 2017 stonden 3 recepten, gelezen? Wat een mooi artikel he! Niet gelezen? 
Kijk op:Landleven oktober 2017 of Landleven inspiratie

Wel willen we de recepten delen van onze beroemde workshop taarten en high tea lekkers.

Wentelteefjes met pompoen

​Bereiden Kluts in een diep bord de eieren los en meng dit met de melk. (wij verkopen ook verse eieren!)Roer nu de pompoenpuree, vanillesuiker en koek- en speculaaskruiden er door zodat het goed gemengd is.Verwarm de koekenpan op het vuur en laat de boter smelten.Leg...

Lees meer

​ Pom­poen uit de oven

​Bereiden *Verwarm de oven voor op 200 °C. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Snijd de pompoen in 8-12 parten. Verwijder de pitten en draden. Leg de parten pompoen naast elkaar in een braadslede en bestrooi met tijm, peper en zout. Snipper de ui. Snijd de knoflook en...

Lees meer

Hollandse Pompoen pannenkoeken

​Bereiden Kook de pompoen met schil en al in blokjes tot puree, nog even met de staafmixer na pureren. Meng de Ingrediënten door elkaar in de mixer, en bak de pannenkoeken zoals je gewend bent.Ingrediënten 250 gram bloem snufje zout 250 ml melk 250 gram pompoen puree...

Lees meer

Pompoen soep

Bereiden Kook de pompoen met schil en al in grove stukken, zodra deze gaar is pureer deze. Voeg alle ingrediënten toe en kook nog even door, eet smakelijk! TipRooster de pitjes in de oven en smikkel ze daarna op, wel eerst even pellen 😉 supper gezond! ​​Ingrediënten...

Lees meer

Dadeltaart

Bereiden Boter zachtjes smelten in een pan Suiker toevoegen en goed roeren, zodat de suiker een beetje oplost Ei met garde goed loskloppen en toevoegen; eventjes doorkoken onder voortdurend roeren Doe er twee shotjes caramelsiroop bij en kook nog even door Dadels...

Lees meer

Worteltjestaart of pompoen taart!

Bereiden De eieren met de suiker kloppen, olie rustig er door Mengen, gezeefde bloem en andere droge Producten rustig doorscheppen en als laatste de Wortels of de pompoen en de walnoten er rustig doorscheppen. 45 Minuten op 180 graden In het midden van de oven bakken....

Lees meer

Lemon curd Taart

Bereiding Verhit de oven voor tot 180 ° C. Bekleed de bodem van een 23 cm bakvorm met vet vast bakpapier. Maak de koekjes fijn in een blender of keukenmachine en meng het dan met de gesmolten boter. Bekleed de bodem en de rand van de bakvorm met het deeg. Laat het...

Lees meer

Scones met jam, clodded cream en lemon curd

Scones met jam, clodded cream en lemon curd Verwarm de oven voor op 225 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zeef het bakmeel, bakpoeder en het zout in een kom. Voeg de vanillesuiker en suiker toe. Snijd de boter met 2 messen door het meel. Klop het ei met de melk...

Lees meer

Haagse (Blokkerse) Bluf

Haagsebluf Splits de eieren, doe de eiwitten in een vetvrije kom. De eidooiers gebruik je niet. Voeg de limonade en de suiker toe aan het eiwit. Klop het geheel met een mixer tot alle suiker is opgelost en de eiwitten geheel stijf zijn geslagen. Het eiwit moet zo...

Lees meer

Pin It on Pinterest