bereiden

Verwarm de oven voor op 225 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zeef het bakmeel, bakpoeder en het zout in een kom. Voeg de vanillesuiker en suiker toe. Snijd de boter met 2 messen door het meel. Klop het ei met de melk los. Bewaar ½ el van het ei-melkmengsel voor bestrijken en voeg de rest toe aan het meelmengsel. Kneed tot een samenhangend deeg. Rol het deeg uit tot een lap van 1.5 cm dik. Steek met het uitsteekvormpje of met behulp van een glas 8 rondjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met het achtergehouden ei-melkmengsel. Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin en gaar. Laat de scones uit de oven op een rooster 10 min. afkoelen. . Serveer de scones met de jam, clodded cream en lemon curd.

Ingrediënten;

(of je koopt een kant en klare scones mix bij ons ????

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 2½ tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el suiker
  • 50 g boter
  • 1 ei
  • 75 ml melk
  • 60 ml slagroom
  • 225 g jam

voor de afwerking; clodded cream en lemon curd (te koop in ons winkeltje en webshop!)