Bijen, zaden en Kruiden enzo

Welkom op de bijen, zaden en kruiden pagina van Jam en Zo.

Wij houden van bijen, kruiden, bloemen en meer… jij ook?

 

De liefde voor de natuur spat van het Jam en Zo erf.

Een beetje rommelig maar georganiseerd en werkbaar. Met wat boeren verstand, een beetje biologisch en soms wat extra hulp. En viola, in 7 jaar is daar een waar paradijsje ontstaan op de Noorderdracht te Oosterblokker.Het erf is zo ingericht dat sier, bloemen, moes, kruiden en fruittuin in elkaar overlopen en ook de boomgaard heeft een dubbele functie als schapen en kippen landje. Lekker ecologisch.Midden op het erf staat de bijen stal, prachtige kasten vol met onze vriendinnetjes en vriendjes, zij vinden hier hun thuis. Maar vergis je niet… Op het erf leven zeker zo veel wilde bijen en die zijn nog belangrijker als de honingbij!

Wij houden van simpel en werkbaar.

Genieten van kleine dingen en de wereld beter achter laten dan toen we hier kwamen. Op het Jam en Zo erf delen wij de kennis & ervaringen en helpen je op weg door een stukje liefde voor de natuur te verspreiden.

Dat kan al simpel door op je eigen erf een aantal tegels te verwijderen, een insecten hotel te plaatsen of bijvoorbeeld een kleine takken haag te plaatsen. Zo bied je nest gelegenheid aan diverse insecten om te kunnen overwinteren en jou te helpen ongewenste beestjes in de tuin te bestrijden. En denk er aan om, verspreid over het gehele jaar, bloeiende planten, bomen en bloemen, aan te bieden. De bijen, vlinders, libelle ed. zijn je dankbaar!

Wist je dat je heel veel van deze bomen, planten en bloemen ook voor je zelf kunt gebruiken?

Bijvoorbeeld in je eten of je kunt ze gebruiken als thee?  Of maak er een zalfje van voor je huid. Het Jam en Zo erf staat vol met bruikbare bomen, planten en bloemen! Het zal je verbazen welke bomen en planten je kunnen ondersteunen in je gezondheid. We delen die kennis graag met jou. Ik geniet en leer nog elke dag, jij ook?

Wil je meer leren en even genieten?

Kom dan eens naar een van de workshops, rondleidingen of de open dag of bezoek ons winkeltje tussen maandag en zaterdag tussen 10.00 en 16.00.Volwassenen maar ook kinderen zijn welkom
En bij minder mooi weer zal er een aangepast programma plaats vinden in de ruime workshop schuur.