Jam en Zo werkt uiterst hygiënisch en verwerkt alle orders zeer zorgvuldig. I.v.m. het Corona virus is het winkeltje tijdelijk niet toegankelijk. Wel kunnen wij u helpen buiten het winkeltje tussen 10.00 en 16.00 op gepaste afstand.
Bij de winkel kunt u met pin betalen. Voor afhalen van bestellingen via de webshop graag even de data en tijd vermelden dan zetten wij het klaar voor u.

Webshop en waar te koop

De lekkernijen van JAM en ZO worden met liefde voor de natuur, kleinschalig huisgemaakt van oogst uit eigen tuin of de directe omgeving.

 

Zonder kunstmatige toevoegingen en met bewust* minder suiker of zelfs geheel zonder suiker. Dit is mogelijk omdat uitsluitend seizoensfruit wordt gebruikt door ons dat goed is afgerijpt aan de bomen of struiken. We kunnen het jaar rond een wisselend aanbod aan streekproducten aanbieden, zolang de voorraad strekt, de oogst meewerkt en het seizoen het toelaat. Naast de zoete lekkernijen zoals jam verkopen we ook huisgemaakte zoetzuur en chutney’s. De boerenkaasjes uit de regio en rond de kerst een koekje, wijntje, biertje en kerststollen van collega’s.

Per seizoen kan de smaak van onze producten licht verschillen. Dit komt over het algemeen door de weersomstandigheden. Veel zon betekent meestal zoeter fruit. Ook door de kleinschalige ambachtelijke bereiding is het mogelijk dat er per hoeveelheid lichte verschillen kunnen ontstaan. *Bewust* hebben wij gekozen om het suikergehalte naar beneden te brengen met minimaal 30% in verhouding tot een gewone jam.

En dat proef je!

Onze Jam en Zo huisgemaakte streekproducten

Ambachtelijk huisgemaakte producten en westfriese streekproducten. Bekijk ons aanbod van oa huisgemaakte jam, vruchtensappen, vruchtenspreads en dipsausen.

Bijen en kruiden producten

Onze Chocolade producten

Bekijk ons aanbod van chocolade

Streekproducten

Ambachtelijk huisgemaakte producten en westfriese streekproducten. Bekijk ons aanbod van oa huisgemaakte jam, vruchtensappen, vruchtenspreads en dipsausen.

Onze Westfriese Wijnen, bieren en likeuren 

Bekijk ons aanbod van oa Westfriese wijnen, bieren en likeuren. LET OP Wij verkopen GEEN dranken onder 18 Jaar.

Verkooppunten

De Jam en Zo producten worden ook verkocht bij: 

 • Welkoop te Zwaagdijk
 • Molen de Krijgsman te Oosterblokker
 • Arken te Zuiderwoude
 • Smit Boerengoed te Stompetoren
 • Peter Smid AGF te Noord Oost Beemster
 • Zorgboerderij Blij op de Boerderij in ‘T Zand
 • Veldzicht Hoeve in T’Veld
 • Westfriesmand te Zwaagdijk
 • Zuivelinnen te Zuidermeer
 • Kaatje Kakel in Edam
 • Lokaal Oost West

Bezoekt u ons jamhuisje? Ga ook eens bij hen aan!

Jam en Zo aan de Noorderdracht 45, 1696 AC Oosterblokker en in onze online Jamshop maar ook bij; Op de FB pagina; West-Friese verkoop stalletjes kunt u leuke routes vinden.

​Nieuw!

Wij kunnen ook leveren in grootverpakking aan bakkerijen, voor de catering in hotels en b.v. voor het verzorgen van high tea’s. De jam wordt op bestelling vers gemaakt.

Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Jaarmarkten en tuinfairs

Wij staan met onze lekkernijen ook op lokale (jaar)markten, tuinfairs en zo.

Jaarmarkt Nibixwoud en de tuinfair Midwoud gaan dit jaar (2020) helaas niet door tot 2021.

Tip: kijk eens op www.brendakookt.nl voor een filmpje over Jam en Zo.