Jam en waar te koop

De lekkernijen van JAM en ZO worden met liefde voor de natuur, kleinschalig huisgemaakt van oogst uit eigen tuin of de directe omgeving.

Zonder kunstmatige toevoegingen en met bewust* minder suiker of zelfs geheel zonder suiker. Dit is mogelijk omdat uitsluitend seizoensfruit wordt gebruikt door ons dat goed is afgerijpt aan de bomen of struiken. We kunnen het jaar rond een wisselend aanbod aan streekproducten aanbieden, zolang de voorraad strekt, de oogst meewerkt en het seizoen het toelaat. Naast de zoete lekkernijen zoals jam verkopen we ook huisgemaakte zoetzuur en chutney’s. De boerenkaasjes uit de regio en rond de kerst een koekje, wijntje, biertje en kerststollen van collega’s.

Per seizoen kan de smaak van onze producten licht verschillen. Dit komt over het algemeen door de weersomstandigheden. Veel zon betekent meestal zoeter fruit. Ook door de kleinschalige ambachtelijke bereiding is het mogelijk dat er per hoeveelheid lichte verschillen kunnen ontstaan. *Bewust* hebben wij gekozen om het suikergehalte naar beneden te brengen met minimaal 30% in verhouding tot een gewone jam.

En dat proef je!

Onze Jam en Zo huisgemaakte streekproducten

Ambachtelijk huisgemaakte producten en westfriese streekproducten. Bekijk ons aanbod van oa huisgemaakte jam, vruchtensappen, vruchtenspreads en dipsausen.

Verkooppunten

Alle lekkernijen worden verkocht bij:

Jam en Zo Jamhuisje aan de Noorderdracht 45, 1696 AC Oosterblokker en in onze online Jamshop maar ook bij:

Wij werken samen met:

Zorgbakkerij de Molenwiek. Zij knippen de stofjes, plakken etiketten en doen allerhande klusjes voor ons. Molen de Krijgsman, buren & leverancier van de pannenkoek & cake mix, en een deel van de heerlijke lekkernijen voor de High Tea’s.

Bezoekt u ons jamhuisje? Ga ook eens bij hen aan!

​Nieuw!

Wij kunnen ook leveren in grootverpakking aan bakkerijen, voor de catering in hotels en b.v. voor het verzorgen van high tea’s. De jam wordt op bestelling vers gemaakt.

Vraag gerust naar de mogelijkheden.

 

 

Jaarmarkten en tuinfairs

Wij staan met onze lekkernijen ook op lokale (jaar)markten, tuinfairs en zo.

  • Pinksterfair Midwoud 8,9 en 10 juni
  • Jaarmarkt Nibbikswoud 7 juli
  • Westfries weekend, Medemblik 25 en 26 Mei

Tip: kijk eens op www.brendakookt.nl voor een filmpje over Jam en Zo.