Bereiding
Verhit de oven voor tot 180 ° C.
Bekleed de bodem van een 23 cm bakvorm met vet vast bakpapier.
Maak de koekjes fijn in een blender of keukenmachine en meng het dan met de gesmolten boter. Bekleed de bodem en de rand van de bakvorm met het deeg.
Laat het even rusten in de koelkast.
Klop alle andere ingrediënten in een grote kom tot een lobbige massa.
Haal de bakvorm uit de koelkast en giet dan de massa op het deeg. Bak de taart ongeveer 35-40 minuten totdat het een vaste massa wordt en mooi bruin.
Doe dan de oven uit laat de taart erin liggen totdat het afgekoeld is.
Wanneer de taart is afgekoeld Haal hem dan uit de bakvorm.
Versier de taart met de lemon curd en zure room en maak het af met wat verse framboosjes

Ingrediënten

  • 225g Bestogne koekjes
  • 100g gesmolten boter
  • 250g mascarpone
  • 600g zachte kaas
  • 2 eieren, plus 2 eigeel
  • rasp van 3 citroenen, sap van 1 citroen
  • 4 eetlepels gewone bloem
  • 175 g strooisuiker

Voor de topping:

  • 150 g zure room
  • 3 eetlepels Lemon Curd (te koop in ons winkeltje en de webshop!)
  • Frambozen, om te serveren