Lemon curd Taart
Bereiding
- Verhit de oven voor tot 180 ° C.
- Bekleed de bodem van een 23 cm bakvorm met vet vast bakpapier.
- Maak de koekjes fijn in een blender of keukenmachine en meng het dan met de gesmolten boter. Bekleed de bodem en de rand van de bakvorm met het deeg.
- Laat het even rusten in de koelkast.
- Klop alle andere ingrediënten in een grote kom tot een lobbige massa.
- Haal de bakvorm uit de koelkast en giet dan de massa op het deeg. Bak de taart ongeveer 35-40 minuten totdat het een vaste massa wordt en mooi bruin.
- Doe dan de oven uit laat de taart erin liggen totdat het afgekoeld is.
- Wanneer de taart is afgekoeld Haal hem dan uit de bakvorm.
- Versier de taart met de lemon curd en zure room en maak het af met wat verse framboosjes
Ingrediënten
-
225g Bestogne koekjes
-
100g gesmolten boter
-
250g mascarpone
-
600g zachte kaas
-
2 eieren, plus 2 eigeel
-
rasp van 3 citroenen, sap van 1 citroen
-
4 eetlepels gewone bloem
-
175 g strooisuiker
Voor de topping:
-
150 g zure room
-
3 eetlepels Lemon Curd (te koop in ons winkeltje en de webshop!)
-
Frambozen, om te serveren (in het seizoen te koop bij ons)