Bereiden

*Verwarm de oven voor op 200 °C.

Ris de blaadjes tijm van de takjes. Snijd de pompoen in 8-12 parten. Verwijder de pitten en draden. Leg de parten pompoen naast elkaar in een braadslede en bestrooi met tijm, peper en zout.
Snipper de ui. Snijd de knoflook en champignons in plakjes. Verdeel de ui, knoflook en champignons over de pompoen en bestrooi het geheel opnieuw met peper en zout.
Sprenkel de azijn en olijfolie over de pompoenparten. Laat de pompoenparten in het midden van de oven in 30-40 min. gaar worden.
Bedruip regelmatig met het braadvocht. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Leg de parten pompoen in diepe borden en schep het braadvocht erover. Strooi de hüttenkäse, flinters kaas en hazelnoten erover.

Ingrediënten

  • 15 gr verse tijm (zakje à 15 g)
  • 1 pompoen (ca. 1 kg)
  • 2 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 el balsamicoazijn (of citroensap)
    100 ml olijfolie extra vierge
    65 g hazelnoten
    125 g hüttenkäse
    50 g Grana Padano, snippers