Dadeltaart

Bereiden

  1. Boter zachtjes smelten in een pan
  2. Suiker toevoegen en goed roeren, zodat de suiker een beetje oplost
  3. Ei met garde goed loskloppen en toevoegen; eventjes doorkoken onder voortdurend roeren
  4. Doe er twee shotjes caramelsiroop bij en kook nog even door
  5. Dadels toevoegen, goed door roeren en 1 minuut doorkoken
  6. Koekjes toevoegen en alles door elkaar scheppen
    Voeg het toe bij de rest, nog een half minuutje doorkoken
  7. Stort het geheel in een ingevette taartvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
  8. Laat ongeveer 1½ uur afkoelen in de koelkast voordat het gesneden kan worden.
  9. De taart moet 1½ cm dik zijn. Als de taart is afgekoeld, strooi je er cocosstrooisel overheen.

Hierna rest je niets anders dan…. smullen! 🙂

Ingrediënten

  • 500 gram dadels (ontpit en in reepjes gesneden)
  • 50 gram roomboter
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 1 handje walnoten in kleine stukjes fijngemaakt
  • 1 rol Maria biscuitjes (in stukjes gebroken van ongeveer 1 cm)
  • 1 eitje
  • Caramelsiroop (of praline/butterscotch)
  • Cocosstrooisel als garnering

Pin It on Pinterest