
Dadeltaart
Bereiden
- Boter zachtjes smelten in een pan
- Suiker toevoegen en goed roeren, zodat de suiker een beetje oplost
- Ei met garde goed loskloppen en toevoegen; eventjes doorkoken onder voortdurend roeren
- Doe er twee shotjes caramelsiroop bij en kook nog even door
- Dadels toevoegen, goed door roeren en 1 minuut doorkoken
- Koekjes toevoegen en alles door elkaar scheppen
Voeg het toe bij de rest, nog een half minuutje doorkoken - Stort het geheel in een ingevette taartvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
- Laat ongeveer 1½ uur afkoelen in de koelkast voordat het gesneden kan worden.
- De taart moet 1½ cm dik zijn. Als de taart is afgekoeld, strooi je er cocosstrooisel overheen.
Hierna rest je niets anders dan…. smullen! 🙂
Ingrediënten
- 500 gram dadels (ontpit en in reepjes gesneden)
- 50 gram roomboter
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 1 handje walnoten in kleine stukjes fijngemaakt
- 1 rol Maria biscuitjes (in stukjes gebroken van ongeveer 1 cm)
- 1 eitje
- Caramelsiroop (of praline/butterscotch)
- Cocosstrooisel als garnering